perjantai 22. helmikuuta 2013

Ukkeli @ Helsinki10


Teemu Keisterin mahtavia, kreisejä ja villejä Ukkeli-tekstiilejä ja maalauksia on nyt nähtävillä Helsinki10:ssä osoitteessa Eerikinkatu 3. Teemu Keisteri on monilahjakas taiteilija ja käsityöläinen, joka on tunnetuin Ukkeli-hahmoistaan, joita hän maalaa tekstiileihin, kuten kangaskasseihin ja t-paitoihin. Huomiota herättävät neonväriset Ukkeli-hahmot ovat saaneet paljon näkyvyyttä katukuvassa ja esimerkiksi Maria Veitolan käyttäminä. Lisäksi Keisteri on löytänyt Ukkeli-aiheelleen alustan ainakin posliinimukeista, joulukorteista, piirroksista, seinämaalauksista ja sarjakuvista. You name it!



Helsinki 10:ssä esillä olevat mustavalkoiset maalaukset poikkeavat totutusta räikeästä Ukkeli-tyylistä, mutta ne toimivat erinomaisesti etenkin Helsinki 10:n pelkistetyssä ympäristössä. Graafiset, mielikuvitukselliset, herkullisen naivistiset ja ihanan hävyttömät työt ovat toisintoja tunnetuista maalauksista tai populaarikulttuurin kuvastosta. Esillä on muun muassa tulkinta Grant Woodin American Gothic -maalauksestasta ja oma suosikkini, Fritz Langin Metropoliksesta tuttu robotti.


Näyttely avattiin eilen, en tiedä kuinka kauan se on esillä. Joten menkää ja katsokaa, kun vielä ehditte!

(psst. Teemu Keisteri tekee Ukkeleita myös tilauksesta!)


(Kaikki kuvat: www.teemukeisteri.com)

2 kommenttia:

  1. American gothic on kiinnostava teos. Mistä tulikin mieleeni tämä! http://www.mandolincafe.com/images/americangothic.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Vanhapiikatyttären karjakkokatse saa ihan uuden merkityksen!

      Poista